Hannes är född 1989 och har tävlat på elitnivå i många år över alla åldersgupperna ponny, junior, young rider och senior. Han driver företaget Melin Equestrian AB, med sikte på att utbilda och producera hästar av absoluta toppkvalité inom hoppning på sina föräldrars gård Henriksdal sedan 2014.


Hannes ingick i Svenska Fälttävlanslandslaget mellan 2005-2015 och har representerat Sverige vid inte mindre än 6 Europamästerskap under sina år som ungdomsryttare. Med sig därifrån har han två individuella silvermedaljer (2005 & 2010) samt ett lagsilver (2007) och två lagbrons (2009 & 2010).


Intresset för att ständigt utvecklas och bli bättre har tagit honom långt - och han letar ständigt efter nya infallsvinklar som kan utveckla hans kunnande och skicklighet i all hantering av hästarna. Han har sammanlagt 24 mästerskapsmedaljer i fälttävlan, på såväl Svenska Mästerskap, Nordiska Mästerskap och Europamästerskap.


Utöver sin karriär som fälttävlansryttare har Hannes också hunnit med att rida internationell dressyr som Young Rider, Ingå i dressyrlandslaget och ridit två SM-Finaler som Young Rider. Han var uttagen  Svenska Olympiska Kommitténs Topp- och Talangprogram för lovande atleter som bedöms ha kapacitet att kunna representera Sverige i kommande Olympiska Spel under perioden 2013-2016.


Hannes har ridit upp till CCI3* fälttävlan, Intemediere 1 dressyr och 1,50 hoppning. Det ger honom en stor bredd i sin kunskap kring träning av hästar inom de olika disciplinerna. Han har som mål att ta sig så långt det bara går, och sedan 2015 har han sadlat om och satsar helhjärtat på hoppning.


Han har erfarenhet av att matcha unghästar inom alla disciplinerna mot unghästchampionaten och falsterbo i alla ålderskategorier, med höjdpunkten då hans egna Chambrinus vann 5-årschampionatet i fälttävlan 2015.